الخميس، 13 أبريل 2017

مطبخ أمنية - زبدة الفول السوداني في نص ساعة في البيت ... أرخص وصحية أكتر


الفول السوداني من أهم مصادر البروتين النباتي وكمان بيحتوي على فيتامبنات ومعادن مضادة للأكسدة وبيقلل من الكوليسترول المضر في الجسم وبيساعد على زيادة الخصوبة وبيحمي البشرة لأنه بيحتوي على فيتامين E وكمان فيتامينات B المركبة المفيدة جداً لتقوية الأعصاب. من الآخر الفول السوداني المتحمص من غير أي إضافات زي الملح والزيت مفيد جداً وعشان كدة ساندويتشات زبدة الفول السوداني مفضلة كطريقة لأكل هذا المخلوق النباتي الجميل. بس المشكلة إن برطمانات زبدة الفول السوداني الجاهزة واللي بتتباع في السوبرماركت بتكون مليانة زيوت ومواد حافظة خطيرة على الجسم وعشان كدة انا هقولكم على طريقة لطيفة جداً تعملوا بيها زبدة الفول السوداني في البيت هتكون آمنة صحياً وكمان أرخص كتير من المنتجات الجاهزة .... يلا بينا

 1- بعد شراء الفول السوداني المحمص غير المملح بنقشرة ونحطه داخل مطحنة الخلاط
 2- نضيف عليه شوية سمسم عشان يكون بديل للزيت وبيعطي طعم حلو جداً
 3- بنطحنه لمدة 5 دقائق غير متواصلة يعني كل شوية نقفل ونرجع نشغل المطحنة
 


4- بيكون شكله كدة بعد انتهاء الطحن 

5- نعبيه في البرطمان ونحطه في التلاجة لحين استخدامه 

وبالهنا والشفا :) 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق