الثلاثاء، 17 يناير، 2017

مطبخ أمنية - فريك وبرغل بالطماطم













هناك أخطاء نرتكبها أثناء الطهو ونتساءل بعد ذلك لماذا يزيد وزننا رغم اننا لا نأكل كثيراً ... يمكنكم أن تأكلوا كثيرا وحتى تشبعون تماماً فقط لا ترتكبوا هذه الأخطاء:
-        ابتعدوا تماماً عن تناول أي نوع أكل مقلي
-        خطأ شائع وهو تشويح البصل في السمن أو الزيت ... أي نوع دهون بمجرد تسخينه يتهدرج ويفقد قيمته الغذائية ولا تمتصه الشرايين ويبقى لاصقا على جدارها وهذا ما يسبب الكوليسترول وتصلب الشرايين والجلطات كلها لذا يجب ان تضاف كمية قليلة من الزيت (يفضل زيت الزيتون) أو السمن الطبيعي في نهاية عملية الطهو ولمدة لا تزيد عن نصف دقيقة
-        نعود لاستخدام المكونات الطبيعية بقدر الإمكان وممنوع المعلبات والمواد المحفوظة
-        ممنوع الصلصة أخطارها مدمرة
-        الإقلال من استخدام اللحوم بحيث تصبح نادرة في قائمة غذائكم وحتى السمك لا نأكله سوى مرة أو مرتين في الأسبوع أو مرة فراخ ومرة سمك ويا ريت بلاش خالص لحوم حمراء فوائدها يمكن الحصول عليها من مصادر أخرى لكن أضرارها أكثر بكثير

أخيراً أنا قررت أنشر تجربتي في المطبخ لأسباب كتير:

-        أنا بعشق المطبخ بجنون وأحلى أوقاتي جواه
-        معظم الناس بتستغرب إزاي محافظة على وزني ورشاقتي رغم إني أكلتي مش ضعيفة
عشان كدة قررت أقولكم انا بعمل ايه وباكل إزاي ... كلنا بنفكر في الأكل انه فراخ معاها ايه؟ أو لحمة معاها ايه .... معايا هتنسوا الفراخ واللحمة J


فريك بالبرغل والطماطم

وصفة الأكلة دي مستوحاه من الصديقة حنان كمال بس أنا طورت فيها شوية
المقادير:
نص كوب فريك
نص كوب برغل
3 كوب عصير طماطم
1 بصلة متقطعة
شبت مُقطع
كمون
3 فص توم
معلقتين زيت زيتون

طريقة التحضير

نشوح البصل والتوم بدون زيت وحتى لا يحترق في الوعاء نقوم برش الماء عليه كلما احتاج وحتى يذبل تماماً
نضيف عصير الطماطم والشبت والكمون ونتركه حتى يغلي ( نلاحظ أننا لم نضف الزيت حتى الآن)
بعد ان يغلي وتمتزج المكونات نضيف زيت الزيتون ثم الفريك والبرغل بعد غسله جيداً
نهدئ النار أسفل الوعاء ونضع العازل المعدني الذي نستخدمه في طهو الأرز
نترك الطعام حتى بنضج ويتشرب الطماطم تماماً
وبالهناء والشفاء

ممكن نقدم الأكلة دي مع خضار مشوي أو سلطة وطبعا تقدروا تضاعفوا المقادير وفقاً لعدد اللي هياكل


خطوات الطهو موضحة في الصور  

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق